Факултет за финансије, банкарство и ревизију
Алфа БК Универзитет
Реч декана
  • вебсајтови
    факултета

Реч декана

У свом двадесетогодишњем постојању на академском простору Србије ФАКУЛТЕТ ЗА ТРГОВИНУ И БАНКАРСТВО дао је допринос развоју економских наука у образовање дипломираних економиста.

На Факултету за финансије, банкарство и трговину до данашњег дана, академско звање из области економских наука трговине, банкарства, рачуноводства и ревизије стекло је преко 5000 студената. На последипломске студите уписано је од 1999. до 2012. године укупно 547 кандидата. Звање магистра економских наука стекло је купно 156 кандидата. Звање доктора економских наука стекло је 62 кандидата.

Основне академске студије на факултету су четворогодишње 240 ЕСПБ и звање дипломираног економисте. Конкретну примену Болоњске декларације наш факултет је започео са Мастер студијама и до данашњег дана 119 студената стекло је звање Мастера.

Факултет за трговину и банкарство кроз АЛУМНИ асоцијацију дипломаца прати каријере наших студената и на њих смо посебно поносни. Наши студенти данас руководе успешним предузећима, у земљи и иностранству, заузимају руководеће функције у државним службама од локалне самоуправе до министарства. Многи од њих су своје школовање наставили на престижним универзитетима широм света, или су остали на свом матичном факултету на коме граде професорску каријеру. Они су наша препорука. Због њих и заједно са њима наш факултет се труди да осваја нове методе наставе, пратимо техничко – технолошке иновације и зато смо увек за корак испред других. Садашњи студенти као и будући имају обавезу да увек траже више знања, вежби, праксе, и да својим радом доприносе како би се име нашег ФАКУЛТЕТА ЗА ТРГОВИНУ И БАНКАРСТВО са поносом изговарало.

УЧИТЕ ОД НАЈБОЉИХ!!!