Факултет за финансије, банкарство и ревизију
Алфа БК Универзитет
199 награда студентима режије академије уметности у Bеограду
  • вебсајтови
    факултета
Алфа БК Универзитет / Инфо / Вести / 199 награда студентима режије академије уметности у Bеограду

199 награда студентима режије академије уметности у Bеограду

ВЕСТ, 03.05.2015

Филм “Кашика” Млађена Минића, студента ИВ године Телевизијске режије на Академији уметности у Београду, освојио је главну награду ,,Аwард оф Мерит” за изузетно уметничко и техничко достигнуће на управо завршеном Филмском фестивалу у Сан Франциску /УСА/.

У веома јакој конкуренцији филмова из читавог света у Сан Франциску, филм “Кашика” награђен је у категорији Студент филммакер.

Кратки играни филм “Кашика” рађен је по мотивима кратке приче Антонија Исаковића, у којем главне улоге играју наш прослављени глумац Љубивоје Тадић и Срђа Бјелогрлић, студент завршне године Глуме на Академији уметности.

Радња филма третира ратом окупирану земљу у којој два војника траже безбедан пут за допремање хране рањеницима у њиховој чети. Страх, умор и исцрпљеност доносе им моралну дилему да ли кашику млека да узму за себе или да је ипак донесу рањеницима.

Директор фотографије је Борис Несторовић, апсолвент на катедери за Камеру Академије уметности у Београду.

Филм “Кашика” био је и у такмичарској селекцији 36. Филмског фестивала у Каиру и ,,Аццес Цоде филм фестивала’’ у Индији, а свој интернационални пут наставља на фестивалима широм света.

Млађен Минић је студент четврте године катедре за Телевизијску режију. Режирао је до сада три филма, а ове године и рекламни спот за “Вецтор медиа” из Неw Yорка, у Мајамију.

Колектив Академије уметности у Београду честита Млађену на овом изузетном професионалном постигнућу!

http://sffilmawards.blogspot.com/p/blog-page.html