Факултет за финансије, банкарство и ревизију
Алфа БК Универзитет
„Генерација будућности“ на Алфа универзитету
  • вебсајтови
    факултета
Алфа БК Универзитет / Инфо / Вести / „Генерација будућности“ на Алфа универзитету

„Генерација будућности“ на Алфа универзитету

ВЕСТ, 02.05.2015

Још један у низу величанствених дана на Алфа универзитету. Данас, 30.06.2014. године Ректор Алфа универзитета, Проф. др Гордана Ђорђевић уручила је 5 четворогодишњих стипендија деци без родитељског старања.

 Наиме, свесни важности образовања и васпитања будућих генерација, а пре свега оних који нису у могућности да се на равноправан начин укључе у друштвене и образовне токове, решили смо да као друштвено одговорна институција помогнемо полазнике солцијално-инклузивног програма „Генерација будућности“ који се реализује у организацији Dale Carnegie Training компаније, а под покровитељством Народне скупштине Републике Србије.

Ове стипендије обухватају и ослобађање свих текућих трошкова током студирања. Сваком од младих стипендиста додељен је и један ментор који ће их водити током њихових студија.

Стипендисти су:

  • ЈЕЛЕНА ЈАНКОВИЋ из Крушевца – ментор Доц. др Анђелка Аничић
  • МИЛОШ СТОЈАНОВИЋ из Беле Цркве-ментор Доц. др Данило Рончевић
  • ЗОРА ЂУРЂЕВИЋ из Лознице-ментор Доц. др Ана Живковић
  • НИКОЛА ГРУЈИЧИЋ из Лознице- ментор Доц. др Андријана Вуковић
  • ВАЊА ТЕРАКАЈ из Београда- ментор Асистент Јована Марковић

Укупна вредност додељених стипендија је нешто преко 25.000 евра. Верујемо да ће и други сегменти друштва препознати важност подизања нивоа друштвено одговорног понашања и да ће следити пример Алфа универзитета, који је заједно са овим стипендијама за све године свога постојања стипендирао преко 2000 деце из различитих социјалних категорија у вредности од преко 20 милиона евра.