Факултет за финансије, банкарство и ревизију
Алфа БК Универзитет
Уручене стипендије златним орлићима
  • вебсајтови
    факултета
Алфа БК Универзитет / Инфо / Вести / Уручене стипендије златним орлићима

Уручене стипендије златним орлићима

ВЕСТ, 30.06.2015

Младој фудбалској репрезентацији, која је недавно постала првак света у фудбалу, у просторијама Алфа БК Универзитета уручене су стипендије. Савет Алфа БК Универзитета донео је одлуку да свим члановима репрезентације додели стипендијеза целокупно школовање на Факултету за менаџмент у спорту.

Велики број професора и студената Алфа БК дочекао је фудбалере и поздравио их скандирањем, пружајући им подршку као будућим академцима. На самом почетку свечаности, честитку светским шампионима упутио је и оснивач Алфа БК Универзитета Богољуб Карић путем видео поруке.

''СРБИЈО! Данас нас слави цео свет, захваљујући нашој младости, нашим фудбалерима који данас пишу историју о српском народу. Момци, све што Србија може да учини за ВАС ПРИПАДА ВАМА! Србијо, Срби моји, подигните главу горе и учите од наше деце! Чувајте их, негујте, укажите им поверење и успех је неизбежан. Вечна захвалност вама који подигосте Србију на кров света! Живела Србија!'', наведено је у поруци нашег оснивача, Богољуба Карића. 

Присутнима су се у име репрезентације обратили селектор Вељко Пауновић и капитен репрезентације Предраг Рајковић.

Стипендије селектору Вељку Пауновићу уручила је председник Савета Алфа БК Универзитета Миланка Карић и том приликом честитала 'орлићима'.

''Огромну захвалност дугујемо господину Пауновићу, а наравно и младићима, нашим шампионима који су дошли да буду део нашег универзитетског тима. Онолико колико смо ми њима поклонили пажње, исто толико смо добили заузврат. С обзиром на то да они много раде и путују, замолила сам професоре и ректорку да им олакшају студирање, јер они ипак томе не могу да се посвете онолико као и студенти који само уче. Сигурна сам да ће успех бити обостран'', поручила је Миланка Карић.

''Ми смо се природно нашли у овој ситуацији и свима поделили стипендије, које ће да искористе они који испуњавају услове за то. Врло смо почаствовани и једва чекамо да они постану део Алфа БК, јер верујем да ће они бити инспирација и другима. Најбитнија је социјална одговорност коју ми као породица осећамо за свој народ и своју земљу, а посебно за студенте'', рекла је члан Савета Алфа БК Универзитета Даница Карић.

Ректор Алфа БК Универзитета проф. др Мила Поповић Живанчевић је уочи доласка 'орлића' исказала срећу и радост што ће упознати малде хероје нације.

''Биће ми заиста велико задовољство да видим како изгледају ти млади људи, који су толико среће донели свима нама, а ми посебно на Алфи што су одабрали нас. Убеђена сам да су одабрали наш Универзитет јер верују да ће квалитетну будућност наћи баш овде'', напоменула је проф. Живанчевић.

''Мислим да пут за једног врхунског спортисту треба да буде и образовање и комплетна личност. То је једини и најбољи начин кроз овакву стипендију, да се стекну боља и већа сазнања и да развијају своју свест и воде рачуна о свом телу'', истакао је селектор Вељко Пауновић.

''Много ми значи овај потез Алфа БК Универзитета, јер ми помаже да упишем Факултет. Знамо да је спортистима тешко да се професионално баве спортом и иду у школу, али мислим да ће ми ово бити подстрек да будем успешан на оба поља'', нагласио је капитен младе репрезентације, Предраг Рајковић. ''Велико је задовољство и част свима нама који радимо на Алфа БК да су тако сјајни момци са својим стручним штабом и тренером Пауновићем били гости нашег Факултета. Убрзо ћемо донети још неке одлуке које ће обрадовати љубитеље фудбала, али ћемо о њима говорити неком другом приликом, веома ускоро'', наговестио је декан Факултета за менаџмент у спорту, проф. др Драган Животић.